Bokscarrieres beginnen nooit in de spotlights, maar zijn het resultaat van jarenlange training en opoffering. Dat is precies de fase waarin de jonge boksers van het Rotterdam Boxing Junior Talent Team zitten. In deze serie leest u wie die 16 jonge wedstrijdboksers zijn. Deze week: Spyke Meijer  

17 jaar, 66 kg

3 wedstrijden, 1 gewonnen

RBV Van ’t Hof

 

Toen de bokshandschoenen nog tot zijn ellebogen reikten, kreeg hij al zo’n beetje alles van de bokssport mee. Zijn vader bokste, zijn grote broer, Rex Meijer, ook. En zo ging supporter Spyke mee naar wedstrijden, keek hij mee tijdens de weging, hield hij zijn broer gezelschap in de kleedkamer, bij de warming up en moedigde Spyke hem en anderen aan tijdens het grote moment in de ring. ,,Ik dacht toen al: dat wil ik ook.”

Zijn wens kwam uit. Na af en toe een beetje stoten op de zak – met die nog veel te grote handschoenen – en na drie jaar voetballen, begon Spyke serieus met boksen bij Van ’t Hof.

Inmiddels heeft hij zelf al een paar keer op de weegschaal gestaan, wedstrijdzenuwen ervaren en de aanmoedigingen gekregen van zijn vader en zijn broer.

,,Mijn eerste wedstrijd was in Denemarken,” vertelt hij. ,,Het was een groot toernooi, met boksers uit heel Europa en veel partijen. Ik stond gelijk in de finale, omdat er weinig tegenstanders van mijn niveau en gewichtsklasse waren. En die won ik, van een jongen uit Denemarken.”

Sindsdien vindt hij boksen haast verslavend. Spyke, die woont in Oud-Beijerland met zijn ouders, broer en zus en op het Techniek College Rotterdam een opleiding procestechniek volgt, verdeelt zijn tijd grotendeels in school en sporten. Hij traint tien keer in de week, inclusief kracht- en looptraining. ,,Je moet hard werken, discipline hebben. In het begin was dat wel een beetje lastig, nu gaat het automatisch. Mijn vader en broer geven goede tips.”

Spyke omschrijft zichzelf als een bokser die geduldig afwacht, de gaatjes zoekt en dan toeslaat, bijvoorbeeld met de jab, zijn favoriete stoot. ,,Ik kan goed blijven kijken, zien wat de tegenstander doet.”

Met die ‘dodelijke’ jab hoopt Spyke de voetsporen van zijn broer te volgen, richting een Nederlandse kampioenstitel, om hem daarna wellicht voorbij te gaan. In zijn mooiste dromen krijgt hij de ultieme medaille omgehangen. ,,De Olympische Spelen, ja, dat zou natuurlijk het mooiste zijn.”

Volgende week in deze serie: Jenairo Gomes  

Op de hoogte blijven van het laatste Rotterdamse Boksnieuws? Like en deel dan nu de Facebook-pagina van Rotterdam Boxing.

Reacties

reacties