Is er een boksleven na Corona? Jazeker! Het levende bewijs ligt in de door boksschool Van ’t Hof georganiseerde boksavond afgelopen zaterdag (18 september 19.00 uur) aan de Slachthuiskade in Crooswijk.

Het recent verbouwde en ruim bemeten voormalige schoolgebouw bleek een ideale locatie om een “Coronaproof” bokstreffen met 12 partijen te organiseren. 4 in de categorie: Jeugd en 8 elitepartijen De jeugdselectie van Rotterdam Boxing had het lastig tegen goede tegenstanders. Desondanks volgden drie zwaar bevochten overwinningen.

De eliteboksers kwamen uit tegen een uiteenlopende groep tegenstanders, afkomstig uit alle hoeken van het land. Zeven van de gevechten eindigden in een overwinning voor de thuisploeg. Er was ook een internationale partij: Alain Bosmens uit België kwam uit tegen Zakahria van Olympia 75 en verloor met 3-0 ondanks  aangemoedigd door een enthousiaste groep meegereisde Belgische supporters.

Een van de eigen bokstrainers: Patrick Bokoo, verscheen voor het eerst in de ring. Hij won zijn partij tegen Abdel Sakr uit Leiden met “split decision”.

Het organiseren van deze eerste boksavond met publiek na een stilstand van twee volle jaren was geen sinecure. Alle overheidsmaatregelen die golden voor een dergelijk sportief treffen waren genomen:

Van het checken van QR codes bij de ingang, tot het opstellen van de toegestane 160 stoelen met tussenruimte en de verplichting om ook tijdens de gevechten op de stoelen te blijven zitten. (ongeveer het allermoeilijkste voor een enthousiast bokspubliek) werden zonder uitzondering uit eigen beweging nagevolgd. Zie bijgaande foto.

Het verdelen van de bar in twee afhaal-locaties bleek ook goed te werken; het voorkwam ophopingen voor de balie. Ook de beperking dat de douches niet gebruikt mochten worden kreeg navolging, alhoewel het tot een grote berg gebruikte handdoeken leidde.

Na de laatste partij verlieten de bezoekers gedisciplineerd en snel de boksschool, waarna in moordend tempo de jurytafels afgebroken en de zaal schoongemaakt en opgeruimd werd.

Er is dus een boksleven na Corona en niets staat een spoedige herhaling van nog zo’n sportief en geanimeerd treffen in de weg.

Het enthousiaste publiek kijkt er nu al naar uit.

Rotterdam, 19 september 2021 Marijke Blom

Reacties

reacties